Fotoverslag

Vragen.......

Santa Monica, 17 april, Droog en zonnig, 22 ˚C. 89 mls gereden

We nemen de auto en rijden naar Beverly Hills, een rit van ongeveer 30 minuten. alleen doen we er 60 minuten over. Het is altijd weer druk op de snelweg. In Beverly Hills rijden we door prachtige straten omzoomd door palmbomen en schitterende huizen. We komen geen sterren tegen. Die zijn natuurlijk allemaal aan het werk. Geld verdienen om al dat moois te betalen. In onze reisgids staat een kaartje met een aantal huizen en hun vorige bewoners. Eigenlijk is er in het grootste gedeelte niet veel te zien. Alleen maar hoge hekken en struiken tegen pottekijkers zoals wij. We genieten vooral van de omgeving, die is prachtig en stil.
Dan rijden we naar Rodeo Drive en laten we de auto achter bij een valet parking op Two Rodeo drive. Het kost niks de eerste 2 uur, maar als we de auto ophalen mogen we de valet wel een tip geven. Wat we uiteraard ook doen !!! De straat zelf is superderluxe. Veel mooie mannen en vrouwen lopen er rond. De winkels zien eruit alsof ze gisteren gebouwd zijn. De straat zelf is best klein, maar een block of 3.
Daarna gaan we naar Hollywood. We lopen over de walk of fame en lezen de namen van de sterren. De walk is een stuk langer dan Rodeo drive. Bij de kruising met Vine keren we om en lopen terug. Er is veel activiteit op Hollywood blvd. Bij het chinese theatre hebben diverse sterren hun voeten in cement vereeuwigd. Dan zien we ook eindelijk de Hollywood sign. Daar willen we wel mee op de foto. We vragen de weg bij de visitors information en rijden aan. Alleen om er te komen moeten we over een soort van geasfalteerde bospaden rijden door erg smalle kronkelende straatjes. We hebben wat moeite om de juiste plek te vinden, maar na een uurtje slalommen zijn we dan eindelijk op de juiste plek. We nemen een paar foto's en rijden terug.
TIP : Een mooie plek om met de sign op de foto te gaan. Rij naar Bartham blvd en rij dan via Lake Hollywood drive naar Montlake drive. Er staat een bord dat dit niet de weg is naar de Hollywood sign en dat klopt. Bij de letters zelf kun je NIET komen. Maar dit is wel een mooie plek om foto's te maken.
Ik wil nog even een t-shirt halen bij het Hard Rock Café op de Universal walk. Daar zit Mariah Carey en deelt handtekeningen uit aan fans. Die zijn er ook in enorme getalen. Ik krijg haar gelukkig op de foto en Jolanda gaat er ook nog even kijken. Daarna gaan we weer terug naar het hotel. Later bleek dat Mariah veel te laat was komen opdraven en een paar dozijn fans verloren is omdat ze op een gegeven moment genoeg had van al die handtekeningen en naar huis ging. De Bitch !!!
Achteraf gezien hadden we beter een rondrit kunnen maken door Hollywood. Het blijkt hop-on, hop off te zijn. Maar daar kwamen we pas achter toen we het meeste al zelf gezien hadden.

Beverly Hills civic centre

De straten zijn prachtig

Het huis van Doris day

Natalie Wood en Robert Wagner woonden hier

Practige straten

Omzoomd met palmbomen

Kirk Douglas woonde hier

Hier woonde Walt Disney

En dit was zijn brievenbus

Sunset Blvd

Hierachter wonen de sterren

Rodeo Drive

Hollywood Blvd

De Walk of fame

Capitol Records

Hollywood Sign

Wie ??

Hollywod blvd

Chinese Theatre

Ik vang ook nog wat voor $1,-

Chuckie

Na een uurtje rijden

kunnen we op de foto

Mariah Carey deelt handtekeningen uit