Fotoverslag

Vragen.......

Palm Springs, 21 april, Droog en zonnig, 26 ˚C

We zijn gisteravond pas laat in Palm Springs aangekomen en hebben nog niet veel van de stad gezien. Het is een oase in de woestijn. De rijken en sterren uit Los Angeles en Hollywood gebruiken de stad graag als woonplaats omdat het er zo rustig is. En dat is het zeker. We rijden naar het centrum (overal gratis parkeren) en wandelen er wat rond. Veel is er niet te beleven. De zwerver die we tegenkomen draagt een designer zonnebril en als je een taxi belt komt een Hummer je ophalen. Dat geeft zo ongeveer wel weer hoe het is in Palm Springs. Vandaag geen complementary breakfast in het motel dus ontbijten we in een restaurant. Eggs en toast.
Daarna nemen we de auto en rijden we over Higway 10 oostwaarts. We komen langs het Joshua tree national park en rijden er in. Bij het visitors center kopen we een pas voor alle national parks voor $80,-. Dit park stond niet op het programma omdat in de meeste reisverslagen stond dat het niet zo mooi is. Maar dat is zeker niet zo. Het park ligt in de woestijn. Ondanks dat groeit en bloeit er nog van alles. We zien er de Joshua tree (vooral bekend van het album van U 2), die we ook al hadden gezien in de Sierras. Gesteente van 86 miljoen jaar oud ligt er aan de oppervakte. Woestijnlandschap en bergen wisselen elkaar af. De zon staat hoog aan de hemel, maar door de hoge ligging is de temperatuur uiterst aangenaam.
We rijden naar Keys View. Van daaruit heb een prachtig overzicht over de vallei. We zijn al weer 3 1/2 uur onderweg vanaf Palm Springs, maar vanaf hier kunnen we de stad weer zien liggen. Zelfs bergen in Mexico zijn (moeilijk) zichtbaar. Het zicht wordt belemmerd door de luchtvervuiling uit Los Angeles die het dal binnenwaait. Voor ons ligt ook de Andreas breuklijn. Geweldig !!! Het park is uitermate geschikt om met de auto te verkennen. Om te stoppen moet je wel van de parkeerplaatsjes gebruik maken.
Na een uur of 2 in het park te hebben doorgebracht hebben we het wel gezien. We vertrekken via Highway 62 naar Tucson, Arizona. De weg doet nog het meest denken an de Griendsveenseweg van America (Limburg) naar Griendsveen. Alleen dan een 200 mijl langer. En er rijdt bijna niemand. Het is wel en erg mooie route door de woestijn langs bergketens richting Arizona
Dan rijden we bij Parker over de Colorado rivier Arizona binnen. Wat meteen opvalt zijn de veel lagere benzineprijzen, zo'n $ 0,50 verschil. Ook zien we hier overal cactussen langs de weg staan en worden kamers in motel voor veel lagere prijzen aangeboden.
In mijn achteruitkijkspiegel zien ik de zon langzaam ondergaan. Een prachtig gezicht. Maar ook jammer. Ik rij liever overdag, dan is er veel meer te zien. Ik zie semi's (trucks) voorbij rijden die prachtig verlicht zijn.
Als avondeten nemen we een broodje bij Subway. Het eten van gisteravond en vanmorgen heeft voor veel energie (lees calorieën) gezorgd.


Tucson, 21 april, Heldere nacht. 20 ˚C. 513 mijl gereden

Het was een lange rit. We zijn in Arizona, de derde staat sinds het begin van onze vakantie. We hebben een grote suite (free upgrade, jaja) in een Super8 in Cortaro, een buitenwijk van Tucson. Om 10:30 zijn we hier pas geland.

Palm Springs

Rare vogel die Zoltar

Palm Springs walk of fame

Nieuw model T-Bird

Highway 10

Joshua tree national park

Lieve kaktus

de gebruiksaanwijzing

Keys View

Kijken tot in Palm Springs

Lief diertje

Beetle

Onderweg naar Arizona

Oude brug over de Colorado