Fotoverslag

Vragen.......

Santa Monica, 16 april, Droog en zonnig, 20 ˚C. 100 mls gereden

We zijn weer vroeg wakker (het is niet echt een stil hotel) en zijn verrast door het uitgebreide "continental breakfast" in de lobby. Daarna stappen we in de Magnum en rijden naar Universal studios in Hollywood. Onderweg maken we voor het eerst kennis met het drukke verkeer rondom L.A.. Het is een grote file. 12 "lanes" en het verkeer rijdt langzaam. Alleen is alles anders dan in Nederland. hier blijft het verkeer wel rijden en staat zelden stil. Ook zijn de bestuurders hier erg vriendelijk. Iedereen kan invoegen of van "lane" veranderen.
We zijn nu ook blij dat we een navigatie systeem hebben gekocht. Er zit meer logica in een bord spaghetti dan in het wegennet van LA. We rijden ongeveer 3 kwartier en ineens zijn we er. We parkeren de auto en gaan naar de ingang. Via internet heb ik in nederland an 2 zgn. "front-of-the-line" passen gekocht. En inderdaad, we kunnen overal meteen doorlopen. Het is er ook niet echt superdruk maar dat geeft niet.
We beginnen meteen met de rondrit over de "backlot", waar veel van de filmstudios liggen. Regelmatig moeten we stil zijn omdat er in de buurt opnames zijn. We komen langs een set van CSI en Desperate housewives. Maar dan een teleurstelling. We rijden niet langs de courthouse uit de BTTF trilogie. Het blijkt dat er gefilmd wordt voor de nieuwe "ghost whisperer". En de hele set is ongebouwd voor deze film. Wel zie ik in het voorbijgaan 2 andere props, nl. het ingangsportaal van "Lyon estates", waar Marty woont. Dan die maar op de foto.
Verder vermaken we ons met de Waterworld show, Terminator, Animal actors. Jolanda krijgt de schrik van haar leven in "house of horror" waar we regelmatig nagezeten worden door griezels verkleed als acteur. Of andersom. Omdat we speciale pasjes hebben krijgen we ook de gelegenheid om na de show te kletsen met de acteurs en natuurlijk om foto's te maken.
Om 18:00 uur gaat het park dicht en staan we weer buiten. We eten bij de fast food chinees "Panda-express" .
Daarna gaan we nog 2 andere BTTF filmlocaties bekijken. Allereerst de starting line uit Bttf 1, waar Marty op het eind van de film naartoe rijdt en wacht tot de bliksem inslaat. Er staan nog een boom met een lantaarnpaal op 2700 North Vermont ave. En inderdaad. De boom is wat gegroeid maar wel goed herkenbaar. Als we vervolgens richting "the observatory" rijden krijgen we een mooi panorama van LA by night te zien. En passant komen we door een tunnel waar ook een deel van de film is opgenomen. In deze tunnel vecht Marty met Biff in deel 2 om de sports almanac weer terug te krijgen. Vervolgens rijden we ook naar Puente Hills mall, waar Doc voor het eerst een DeLorean terug in de toekomst stuurt. Het is al laat, maar ik kan toch nog een paar foto's maken. Om 22:00 uur zijn we weer terug in het hotel.
Wat de chinezen zijn voor San Francisco zijn de indianen in Los Angeles. Je ziet ze echt overal. Meestal hebben ze slecht betaalde banen. Dan hebben de chinezen het beter voor elkaar.

Universal studios

We zien nog wat Bttf overblijfselen

Maar de ride is helemaal omgebouwd

Backlot

We beginnen met de backlot tour

CSI proptrailer

CSI kleedruimtes

Al deze gebouwen zijn uiteraar dnep

en in diverse films gebruikt

Er staan nog 3 auto's

Uit Back to the Future

2 Golfjes

dansen op robotarmen

En natuurlijk spektakel

Zie ik toch nog een originele prop

Uit de BTTF trilogie

King Kong

Desperate housewives

War of the worlds

We nemen een kleine koffie met wat erbij

Met sterren op de foto

Waterworld

Manisch depressieve medewerker

Animal actors

Donkey

Terminator

Earthquake

Vur John en Hennie

Fortune cookie

Route plannen

BTTF Start line

Twin pines mall