Fotoverslag

Vragen.......

San Francisco, 12 april, Droog en zonnig, 23 ˚C.

Het is weer geweldig weer vandaag. De inwoners van SF vinden dat ook. Met 200 dagen mist per jaar zijn ze helemaal in hun nopjes. Vandaag gaan we eerst naar Alcatraz. De boot brengt ons naar het eiland. Daar wordt duidelijk dat het verblijf voor de gevangenen geen pretje is geweest. We krijgen een gesproken tour via een soort mp3 speler waarin ook voormalige gevangenen aan het woord komen. Net als de Golden gate bridge is dit ook een plek waar we al veel over gelezen en gezien hebben. De meeste dingen zijn dan ook erg herkenbaar. We zien er ook e cellen waaruit en 3-tal gevangenen zijn ontsnapt. Dit was tevens de aanleiding tot de sluiting van de gevangenis. Na de tour kijken we nog wat rond en na 2 1/2 uur op het eiland vinden we het welletjes. We eten aan Fishermans Wharf een broodje. Vandaag is het weekend en dat is te zien. De mooiste nieuwe auto's en klassiekers trekken aan ons voorbij. Iedereen wil graag gezien worden.
Terug aan de wal gaan we shoppen voor een telefoon en een navigatiesysteem. Na een flinke busreis vinden we beide zaken bij een Best buy aan Geary street, dezelfde straat als ons hotel, maar dan een stuk verder.
Als volgende staat Haight-Ashbury op het programma, een straat waar de "summer of love" nog steeds niet afgelopen is. En inderdaad, niet alleen de winkels zijn psychedelisch ingericht, ook de bewoners lopen nog rond in jaren 60 kleding. Het is geweldig om er rond te kijken, een feest van herkenning. Omdat het al laat is besluiten we daar ook iets te eten.
Daarna nemen we de bus naar Twin Peaks. De buschauffeur rijdt alsof zijn leven er vanaf hangt. Uiteindelijk komen we in een woonwijk, waar we een vervallen trap naar de top nemen. Eenmaal daar aangekomen is het uitzicht werkelijk verbluffend. We hebben een 360 graden uitzicht over San Francisco. Weer terug beneden nemen we een andere bus, maar deze dropt ons na 100 meter op de volgende halte met de woorden : Mijn dienst zit erop, jullie moeten eruit. De volgende bus komt met mazzel pas over een half uur. Ik spreek een bewoner aan en vraag of het nog ver lopen is naar Market street, onze eerste mogelijkheid op openbaar vervoer. Hij biedt zonder blikken of blozen aan om ons even te brengen. Hij heet Ryan en geeft zijn telefoonnummer. Just in case you need me. De bewoners van San Francisco zijn echt supervriendelijk.

De volgende dag

gaan we

naar Alcatraz

Het eiland is een tijd door indianen bezet geweest

De watertoren

The Morgue

Hier werden de doden opgebaard

Op weg naar het cellenblok

De kledinguitgifte

Cellenblok

De cellen zijn er klein

De luchtplaats

I wish....

Beroemde gevangenen

De isoleercellen

She wish....

CD block

Gevangenbewaarder

De vuurtoren van het eiland

Bajes met uitzicht op SF

The wardens house

Controlroom

Controlroom

Zo zijn indertijd 3..

gevangenen ontsnapt

Via de ruimte tussen de cellen

Via de buizen zijn ze omhoog geklommen

Deurmechanisme

de keuken

De laatste gevangene van Alcatraz verlaten in 1963 het eiland

Veel zal deze auto niet gereden hebben

Met de boot terug naar de haven

Eerst even iets eten

en drinken

Giardelli square

Ashbury haight

Iederen leeft er nog in de 60's

Franks discount center

Cha cha cha eetcafe

Motorcycle parking

Er zijn veel van dit soort winkeltjes

Zinnige en onzinige spullen te koop

We eten bij Asqew

Goed eten voor weinig

Victoriaanse huizen overal

Met de bus naar twin peaks

te voet over een goed begaanbaar pad

360-view over San Francisco

We kijken door Market street

De andere peak

Twin Peaks vanaf Market street