Fotoverslag

Vragen.......

Benson, 23 april, Zonnig en droog. 32 ˚C.

Wat een verschil met gisteren. Deze Super8 is echt super. Het is er stil, hij ligt bijna idyllisch aan de rand van de woestijn. De bediening is supervriendelijk. Helemaal top. We hebben lekker door kunnen slapen en zijn nog net op tijd voor het ontbijt.
We rijden van Benson naar Tombstone, "the town too tough to die" en het meest zuidelijke punt van onze reis. Vroeger heette de plaats Goose flats. Maar later werd de naam veranderd. In Tombstone is veel nog in westernstijl. De mannen en vrouwen die de toeristen vermaken lopen er in prachtige klederdracht. En dat niet alleen. Ze hebben de uitstraling van de cowboytijd. Je kunt er een rondrit maken in een stagecoach. En er werden nogal wat cowboys neergeschoten. Maar het allerbekendste aan Tombstone is wel de beroemdste schietpartij uit de geschiedenis van het oude westen, de "gunfight at the OK Corral". De slachtoffers van de schietpartijen liggen begraven op Boot Hill, de begraafplaats. En de grafstenen hebben teksten als :

Here lies
Lester Moore
four slugs
from a .44
no les
no more

Het dorpje is alleraardigst en erg authentiek. Vooral de bewoners doen erg hun best om het oude westen te doen herleven en toeristen dollars uit de zak te kloppen. Alles is wel redelijk betaalbaar. We hebben een half uur durende tour door het dorp gemaakt en zijn daarna naar een gunfight gegaan. Daarna hebben we nog diverse gebouwen bekeken en zijn naar Boot Hill gereden.
Dan rijden we naar Sahuarita voor een ander echte Amerikaanse bezienswaardigheid : Het titan missile museum. Het is de enige nog intacte raketsilo in de USA. Alle andere zijn al opgeblazen. Een overblijfsel uit de koude oorlog. Het afschieten van deze nucleaire raketten zou een einde van de wereld betekenen. Je ziet er een intercontinentale raket en een volledig intacte installatie om het ding af te schieten. We krijgen er een indrukwekkende rondleiding. De gids laat de procedure zien die uitgevoerd moest worden om de raket te lanceren. It's a piece of cake.
Dan rijden we richting Phoenix. Er is nog tijd om te gaan shoppen. En dat doen we ook. Eerst naar de Foothill Mall. Daar maken we het plan voor morgen en kopen de Nike store leeg voor een prikkie.....


Phoenix, 23 april, Zonnig en droog. 26 ˚C. ... mls gereden

Vervolgens rijden we door naar Phoenix en bezoeken we ook nog de gigantisch grote Arizona Mills, waar erg veel outlet stores zijn. En ik koop er een Oakley shirtje, ook voor een prikkie. We nemen weer een Super8, deze keer in Tempe Phoenix

Benson Motel 6

Tombstone

OK Corral

Gemeentehuis

Gedenkteken

Onze tourbus

Gunfight

Leuk shirt

Ik en een gunslinger

Het plaatsje is de moeite waard

Wyatt Earp huis

Grafsteen op Boot Hill

Boot hill visitors..

Missile museum

We moeten een helm op

Titan 2 raket in de silo

Control room

Alles is verend opgehangen

Zo wordt de raket afgeschoten

Arizona sunset