Fotoverslag

Vragen.......

Las Vegas, 1 mei. Zonnig en veel wind, 18 ˚C.

Vandaag verlaten we ons kasteel Excalibur. Met ons ijzeren paard gaan we richting Zion National park. We rijden nog een keer een stukje over de strip tot aan Ceasars Palace. Daarna nemen we de I-15 naar het noorden. Onderweg nog even een korte stop bij de Wal-Mart op Craig voor ons ontbijt. En daarna rijden we verder via Las Vegas Blvd (de eigenlijke naam van de Las Vegas Strip). In mijn achteruitkijkspiegel heb ik een nog een laatste kijk op de skyline van Down Town Las Vegas, terwijl we voorbij rijden aan de speedway, de plek waar ons verblijf in LV begon.
We verlaten Nevada en rijden via Arizona naar de volgende staat Utah. In Utah blijkt de klok een uur voor te lopen. Daar is het blijkbaar wel zomertijd. Als we richting Zion rijden is het eerste dat opvalt de aanwezigheid van de vele motels. Die hebben we bij eerdere bezoeken aan andere parken gemist.
We komen aan in Zion National Park. Je mag er met de auto niet meer in. Maar in plaats daarvan rijden er shuttlebussen. We rijden de canyon in en stappen uit bij Weeping rock en lopen vervolgens een heel stuk de canyon in . De canyonwanden gaan zo'n 300-500 meter recht omhoog. Er liggen veel grote rotsblokken die ooit een keer naar beneden gevallen zijn. Daartussen stroomt de Virgin River.
Na ons bezoek gaan we op weg naar Bryce canyon. En daar doen we iets langer over dan gedacht. Ik ben gisteravond vergeten de route van vandaag te bekijken, dus dat doen we onderweg vanaf ons overzichtskaartje. We vinden een motel in Cedar City, maar daar moeten we wel en stuk voor omrijden. Dat doen we dan maar.
We rijden door het Dixie National forest. De route gaat over een bochtige weg over een bergtop naar en hoogte van 9910 ft., dat is ongeveer 2700 meter. Onderweg zien we herten de weg oversteken en rijden we langs bevroren bergmeertjes. En er ligt veel sneeuw. Een prachtige weg om te rijden. En een nieuw hoogterecord.
Aangekomen in Cedar City ziet het er allemaal niet zo fris uit. Ook de prijs is wat aan de forse kant. Bij de super8 kunnen we wel even op internet. We vinden een Motel in Tropic, ongeveer 30 minuten rijden vanaf het park. Het is wel weer anderhalf uur rijden. De nacht is nog jong ( wij ook ) en we rijden naar Bybee's Steppingstone Motel in Tropic.


Tropic, koud, -3 ˚C. 355 mls gereden

Het blijkt het kleinste motel dat we ooit gehad hebben. Het telt 4 kamers. Ook Tropic is maar 3 blocks groot.
Hier kunnen we op internet. De komende dagen plannen wordt een beetje lastig. We moeten nog flinke afstanden afleggen en ik weet nog niet precies hoe dat gaat lopen. Maar we zien wel. En koud dat het hier is !!!!!!!!

Onze hotelkamer in Excalibur

Utah

Shuttlebus in Zion

We rijden de canyon in

Weeping rock

Steile Zandsteenwanden

en tamme squirrels

Virgin river

Rotsblokjes

Uitgeslepen door de rivier

Tunneltje in Zion

Checkerboard Mesa Summit

Via Dixi national park

Door de sneeuw

9910 ft.