Fotoverslag

Vragen.......

Santa Monica, 18 april, Droog en bewolkt, 12 ˚C, 's middags 26 ˚C. 71 mls gereden

We verlaten ons hotel en rijden naar Venice Beach, ook wel Muscle Beach genoemd. Op het strand is Baywatch indertijd opgenomen. Je kunt er sporten in de openlucht. Er zijn mini tennisveldjes, fietspad langs het strand... Er worden langs de boulevard de meest vreemde kunstwerken aangeboden door nog vreemdere mensen. Ff kijken dus. De "hunks" liggen blijkbaar nog in bed, en wordt alleen aan bejaardengymnastiek gedaan. Het kan ook wel aan het weer liggen. De ochtend begon een beetje kil en mistig. We lopen de boulevard op en af, kijken naar een beginnend surfklasje en gaan dan op weg naar de oorsprong van de plaatsnaam : er liggen nl. kanalen door Venice, net als in Venetië. De meeste zijn in 1927 gedempt, maar er zijn er nog een paar over.
Na een kopje Starbucks rijden we naar The Grove en Farmers market. Het blijkt een alleraardigst winkelcentrum met ernaast een plein met eetkraampjes. er rijdt normaal gesproken zelfs een ouderwetse tram over het winkelcentrum, maar deze blijkt defect en staat binnen. Het is er erg druk en gezellig.
We gaan langs bij Paramount om te kijken of we met een studiotour mee kunnen. Maar i.v.m. spring break zit alles vol.
Dan gaan we richting Warner Brothers. Kijken of we daar een vip-tour kunnen maken. De navigatie brengt ons onbedoelt op een heel andere plek en voordat we weer terug zijn is het 16:00 uur. Te laat om nog een tour te maken. We mogen nog wel mee naar het museum voor $ 10,- de man. De begeleiding is streng. Tassen worden opgesloten en fotocamera's mogen niet mee naar binnen. We krijgen toch nog een kleine rondleiding over de backlot van Warner. We zien hoe een straat in orde gemaakt wordt voor de serie " Without a trace" . De backlot is al voor veel series gebruikt, o.a. ER, Friends, cold case en verder nog een hele riedel films. In het museum zien we eerst een hele verdieping Harry Potter props, waaronder veel kleding, de brieven die Harry door de schoorsteen krijgt, zijn verblijf onder de trap en de enige echte sorteerhoed. Volgens mij is hij stuk, want hij zei niet veel.
Dan rijden we nog naar een filmlocatie van Bttf : Doc's mansion uit Bttf 1 en 2. Het huis is van Gamble geweest, bekend van Proctor en Gamble en is gebouwd in 1908. Een geweldig mooi gebouw helemaal in originele staat.
Daarna hebben we een Super8 motel opgezocht in Pasadena. We eten er pizza uit de houtoven bij Cafe Avanti. Na de drukte van Hollywood en Santa Monica is Pasadena een verademing. We bezoeken het prachtige gemeentehuis. Op de binnenplaats is het heerlijk rustig.

We beginnen de dag

op Venice Beach

Ook wel Muscle beach genoemd

Surf bimbo vur Hennie en John

Er liggen een aantal vreemde vogels

En ze wonen er ook

Mooie boulevard

Met veel surfers

en de beach patrol

Baywatch zenuwcentrum

Beveiliging van de parkeerplaats

Venice canals

Paramount ingang

The Grove

Erg gezellig winkelcentrum

Farmers market

met allemaal kraampjes

Op naar het Warner museum

via de backlot van Warner

Dit is niet New York

Uit ER

Central park uit "Friends"

De Watertoren uit 1929

2 hoofdrolspelers van Warner

Doc's Mansion

Biffs garage

Gemeentehuis van Pasadena