Fotoverslag

Vragen.......

Idaho Falls, 5 Mei, Zonnig en licht bewolkt, 16 ˚C.

Vandaag wordt een auto-dag. Het wordt knallen vandaag. We willen zo ver mogelijk naar het zuiden rijden om morgen Yosemite te bezoeken. Maar onderweg komen we nog langs "Craters of the moon" en de plaats Twin Falls.
Onze eerste stop is bij Craters of the moon national park. Idaho ligt op een tectonische plaat die langzaam uit elkaar getrokken wordt. Door de spleten die ontstaan wordt lava omhoog gestuwd. Deze lava komt in het park duidelijk aan de oppervlakte. Het zijn eigenlijk allemaal kleine vulkaantjes van een paar meter bij elkaar in een klein gebied. Craters of the moon national park is hiervan het meeste recente voorbeeld. Het lijkt inderdaad of we op de maan beland zijn, kijk maar naar de foto's. Het park is niet groot, maar als we verder rijden richting Twin falls komen we een uur later nog steeds omhoog gestuwde aarde en kleine kraters tegen. Alleen niet zo duidelijk zichtbaar als in het national park.
Onderweg naar Twin falls begint het al weer te regenen. Zeker 2 keer een minuut. Het is nog niet eens genoeg om de voorruit schoon te krijgen :-)
Dan rijden we Twin Falls binnen. Er loopt een kleine canyon door Twin Falls en er is een mooie waterval. Die wil Jolanda graag zien. Bij het visitors centre horen we dat de toegang tot de waterval vandaag en morgen afgesloten is. De parkeerplaats wordt opnieuw geasfalteerd. We tanken even bij een Starbucks en rijden dan toch op goed geluk naar de waterval. We kunnen via een wandelpad naar de canyonrand en zien dan toch waar we voor gekomen zijn. Een leuke meevaller.
We verlaten Idaho en rijden weer Nevada binnen. De klok gaat weer een uurtje terug. Zo kunnen we een uur langer rijden. In Battle Mountain eten we kip met rijst, soep en salade voor $ 8,- de man.


Carson city, 5 Mei, Droog, 14 ˚C. 680 mls gereden

Om 21:00 uur zijn we in Carson City, de hoofdstad van Nevada. We zijn nog dik 3 1/2 uur verwijderd van Yosemite national park, ons doel voor morgen. Het is welletjes geweest vandaag en we nemen een Super8. We doen nog wat boodschappen voor morgen bij Target en Wal-Mart. Daarna bekijken we nog even wat gebruikte en nieuwe auto's op een "used car lot" naast onze Super8. Er staat een leuke knalgele Dodge Pickup Hemi 5,7 liter voor $ 11.000,- te koop. Tis maar dat hij niet in de koffer past....

Onderweg een .. ??

Craters of the moon

National park

Lava is luchtig en weegt niet veel

Idaho wordt uit elkaar getrokken

Twin Falls

Brug bekend door Base-Jumpen

De Waterval

Twin Falls Kimberly ave