Fotoverslag

Vragen.......

Sacramento, 7 mei. Zonnig, 17 ˚C.

Vandaag staat Sacramento op het programma. Old Town Sacramento is erg leuk en er ligt een spoorwegmuseum. Die willen we allebei bezoeken. De rit naar het centrum duurt een kwartiertje en we gaan eerst naar het museum. We worden welkom geheten door een vrijwilliger die verteld dat dit het grootste museum aan de westkust is. Nou valt dat wel mee. Ons spoorwegmuseum is groter. Het is erg wel leuk ingericht en vertled de geschiedenis en het ontstaan van de spoorwegen in de U.S.A.. Sacramento is ook een historisch spoorwegknooppunt. Hier komen de rails van de Union Pacific Railroad en de Central pacific railroad (als ik me niet vergis) samen.
We verlaten het museum en kijken wat rond in Old town Sacramento. Het is een leuk stadje, heel anders dan San Diego. Alleen jammer dat er een drukke snelweg vlak langs de oude gebouwen loopt. Het verkeerslawaai is te nadrukkelijk aanwezig. We lopen dan verder naar het Amtrak station (Starbucks pauze). Als we Starbucks uitkomen zien we nog net hoe een pickup met een hydraulische boom een andere pickup optilt en er mee weg wil rijden. We stappen op de chauffeuse af en vragen wat ze doet. Het blijkt dat de pickup stuk is en op verzoek van de eigenaar opgehaald wordt.
Daarna gaan we richting de binnenstad. Daar is een alleraardigst winkelcentrum.
Sacramento is ook de hoofdstad van Californië. En dat betekend dat de "governor" er zetelt. En laat dat nou net Arnold (I'll be back) Schwarzenegger zijn !! Zijn kantoor is in een alleraardigst optrekje in het midden van een leuk parkje. We kunnen gewoon naar binnen (na de gebruikelijke wapen controle).
Er is een demonstratie aan de gang tegen de afschaffing van kinderbijdrage. De demonstranten hebben in het gebouw allerlei zaken aan de muur gehangen om hun standpunt duidelijk te maken. En wel meteen naast het kantoor van Arnie. Zallie leuk vinden als hij terug komt (hij was er helaas niet).
Daarna bekijken we onze opties voor de rest van de dag. Omdat we nog wat ruim in de tijd zitten stel ik voor om naar Monterey te rijden. Dan kunnen we morgen langs de kust op weg naar San Francisco.


Monterey, zwaar bewolkt, 8 ˚C, 207 mls gereden

Na een uurtje of 4 rijden zijn we in Monterey. Het is hier een prima plek om te surfen, de golven zijn er behoorlijk hoog. Het is er ook koud. En bewolkt. We nemen een Best Western in Marina, even ten noorden van Monterey. Aan het strand. Jammer dat het weer zo tegenvalt. We gaan nog wel even in de Hot tub. Ff lekker relaxen.

Old town Sacramento

Railroad museum

Het lijkt wel een beetje

op ons spoorwegmuseum

Repo woman ?

Pickup is gewoon stuk

Hard Rock

State Capitol

Hier werkt Arnie

Maar hij is er niet

De vergaderruimte

In het centrum

de waarzegster

Restaurant

Draaibrug

met spoor