Fotoverslag

Vragen.......

Las Vegas, 27 april, Droog en zonnig, 28 ˚C. 28 mls gereden

We zijn eindelijk in Las Vegas, de stad waar we al zoveel van gezien hebben en over gehoord hebben. Onze Super 8 ligt in het noorden van Las Vegas, dicht bij een luchtmachtbasis. Het is niet veel soeps. Mensen die 's nachts op de parkeerplaats drinken en kabaal maken tot ongeveer 3:30, geen continental breakfast en het personeel is erg onverschillig. We halen eten bij een Wal-Mart die 24 uur open is. Eigenlijk heeft heel Las Vegas geen sluitingstijden. Het gaat hier gewoon dag en nacht door.
We vertrekken en gaan naar de Las Vegas Motor Speedway. Ik had ergens onderweg gezien dat er wel eens iets te doen zou kunnen zijn. En dat klopt. Die dag worden er dragraces gehouden. En daar hebben we wel zin in. We kopen 2 kaartjes en gaan kijken. We zien verschillende klassen (die we niet kennen) tegen elkaar strijden. Ook zien we echte dragsters aan het werk. Ze gaan er met een ongelofelijke snelheid vandoor. We hebben snelheden gezien van 220 ml/h (ongeveer 350 km/h) onder de 8 seconden over een afstand van een kwart mijl (400 meter). Je kunt gewoon door de paddock lopen. We maken hier en daar een praatje met de coureurs en hun aanhang. Er wordt flink gestreden en verschillende auto's en motoren krijgen dan ook stukken.
Om 16:30 hebben we het wel gezien. We zijn moe en willen naar het hotel, het Excalibur op de hoek van Las Vegas Blvd en Tropicana ave, tegenover het NewYork NewYork. We krijgen en kamer op de 20ste verdieping en hebben een prachtig uitzicht over een deel van de Strip.
s' Avonds eten we Italiaans in een winkelcentrum op de Strip. We kopen dan nog wat drinken en gaan helemaal bekaf naar bed.
Als we over de strip lopen komen we om de paar meter mexicanen tegen die ons flyers aanbieden voor sex shows. Ze laten de flyers door hun handen lopen. Het geluid dat dit maakt hoor je overal. Ook de visitors information in het hotel is geen echte visitors information. Er wordt vanalles gratis aangeboden. Door onze ervaring in Sedona gaan we er maar niet op in.

Wal-mart

Las Vegas Speedway

Burn-out

daarna de race

de snelheden zijn enorm

We zijn er al vroeg

Jump-Start

Veel Chevys

The pole

Sleutelen in de paddock

Moris Minor

Waarschijnlijk de snelste ter wereld

En er racen niet alleen mannen

in een dragster

positioneren voor de start

Na de burnout

even luchten

Onderdelen zoeken

Op naar ons hotel

UItzicht vanuit de hotelkamer

op NewYork NewYork

en Palms

's Avonds italiaan eten

Een oude bekende

NewYork NewYork 's avonds

Elvis lives

Mgm Grand

En Excalibur. Wij zitten in het rechterdeel

NewYork NewYork binnen

Down the Strip

In de M&M winkel

Mijn nieuwe jassie

Feature M&M flim

En natuurlijk M&M's

Binnen in het Luxor

En gokken maar

de volgende dag : Circus Circus

En Stratosphere tower : Fremont street

De nieuwe Strip

Thrill ride 1

2 ...

en 3

Fremont street

Waar het allemaal begon

4 Queens

En de bekende cowboy

Binion's

De Queen show

is werkelijk adembenemend

Prachtig gemaakt

Meer neons van vroeger

En one-minute wedding chapels

Stratosphere tower

The Venetian

Siegfried & Roy

Treasure island piratenschip

Nog een nederlander