Fotoverslag

Vragen.......

Carson City, 6 Mei, Zonnig, 18 ˚C.

Het beloofd een mooie dag te worden vandaag. Na alle sneeuw en kou van de afgelopen week eindelijk weer een dag boven de 20 ˚C. Na de vermoeiende dag van gisteren hebben we goed geslapen in de Super8. Na het ontbijt vertrekken we. De navigatie geeft aan dat we om 12:30 bij het park aankomen. Dan hebben we nog de hele middag om lekker even rond te kijken. Maar dat pakt helaas ietsje anders uit Allereerst is de Highway (Hwy-89) ineens afgesloten. We rijden al een half uur over deze highway, en moeten dat stuk ook weer terug rijden. Onderweg stoppen we nog even voor koffie. Met een flinke vertraging zijn we dan ook bij de Noord-ingang van Yosemite national park.
De vermoeidheid slaat dan toch toe en ik geef het stuur over aan Jolanda. De weg naar en door het park is erg bochtig en we hebben weer te maken met flinke hoogteverschillen. In het park zijn wegwerkzaamheden. Hierdoor komen we pas tegen 15:30 bij het visitors-centre aan. Ook hier zijn nog een aantal wegen afgesloten. Het park is niet zo groot als Yellowstone. Het ligt echter in een oude gletscher canyon en daar concentreert zich ook het toerisme. Na nog een kopje koffie en een broodje gaan we kijken bij de grote waterval. Onderweg komen we langs "El capitan", 's werelds grootste monoliet.
Daarna rijden we naar Mariposa grove om de grote sequoia's te bekijken. We hadden onderweg al wat redwoods gezien maar deze bomen zijn werkelijk kolossaal. En dan staan er nog wat grotere achter in het park. Maar dat is een kilometer of 7 te voet. Omdat het al wat later is houden we het bij de bomen vooraan in het park.
Dan moeten we helaas al weer op weg. Het is dan 19:00 uur. We rijden via het platteland van Californië naar Highway 99 en rijden noordwaarts naar Sacramento.


Sacramento, Droog, 18 ˚C. 470 mls gereden.

We nemen de eerste de beste Super8 die we tegenkomen. de afgelopen 3 dagen waren afmattend. We willen zaterdag graag een beetje uitgerust op reis. Vanavond op tijd onder de wol.

Van Carson City

naar Ysemite

In het park

de eerste waterval

oud gletscherdal

Sequoia

Waterval boven

en beneden

El Capitan

Hier groeien de grootste sequoia

Ik ben net ietsje kleiner

De bast is net haar

Speidstandje

300 jaar geleden omgewaaid