Fotoverslag

Vragen.......

Sedona, 25 april, Zonnig en droog. 16 ˚C.

Het is heerlijk rustig in onze gratis cabin. Het Sedona Pine resort grenst aan het Red Rock state park. Achter de cabin is alleen maar wildernis. We melden ons om 09:00 uur voor het verkoopgesprek. We worden ontvangen door Lori, de verkoopster. Ze probeert ons om te praten om een time-share te nemen, maar we zijn uiteraard niet geïnteresseerd. Ze heeft het ook al snel door en na een uurtje mogen we gaan. Wel met een raar gevoel, maar deze nacht heeft inderdaad niets gekost.
We rijden nog een stukje rond en genieten van de mooie Red Rock omgeving van Sedona. Dan gaan we op weg naar de Grand Canyon.
Na een rit van ongeveer 2 uur via Flagstaff komen we aan op de Grand Canyon airport. Er zijn een drietal helicopterbedrijfjes die allemaal dezelfde vlucht aanbieden tegen ongeveer dezelfde bedragen. Als we vragen naar de beschikbaarheid blijkt er al veel volgeboekt te zijn. We zijn ook wat aan de late kant. Alleen bij Maverick kunnen we vandaag nog allebei mee voor de canyon dancer tour : vanaf de luchthaven recht over de Grand Canyon naar de North Rim en terug. Dat doen we. De tour duurt ongeveer 25 minuten en krijgen een prachtig zicht op de Grand Canyon. Op de Colorado rivier zijn vlotten te zien. Als we op de North Rim aankomen ligt er nog sneeuw. De foto's geven een indruk, maar je moet het echt zelf zien om een idee te krijgen van de uitgestrektheid van het gebied. De rotsen hebben veel verschillende kleuren en deze veranderen ook door de dag. We rijden met de auto een stuk het park in om op de uitzichtsplatforms nog wat foto's te maken. Dan rijden we een stuk richting het oosten over Desert View road. Onderweg komen we nog wat wild tegen. Nou ja, wild. Echt schuw zijn de dieren niet.
Tegen zessen krijgen we honger en zijn we er ook wel uitgekeken. Eigenlijk is het gewoon een sleuf met een rivier er doorheen. Maar wel een erg mooie. :-)


Williams, 25 april, 6 ˚C. 209 mls gereden

Het is koud als we in Williams aankomen. Even hebben we er nog aan gedacht om terug te rijden naar Flagstaff, maar volgens de reisgids is er niet veel te zien. We nemen een Super 8 net buiten Williams. We zitten meteen goed voor ons volgende doel : Historic route 66. Williams is een echt route 66 plaatsje. De weg door het dorp heeft gescheiden rijbanen. In het stuk ertussen liggen motels en bedrijven. Veel neon reclame en een paar leuke oldtimers. Het wordt wel steeds kouder hier.....
Williams noemt zich de "gateway to the grand Canyon" Je kunt er een treinreis maken die 2 1/2 uur duurt naar de Grand canyon. Onderweg zie je allemaal mensen in klederdracht en wordt de trein overvallen. Je bent er en dag mee bezig. Met de auto gaat het sneller.

Cottage in Sedona

Red Rock state park

Sedona ligt er middenin

Oak creek canyon

Flagstaff

Luke Olsen van Maverick

Onze eerste blik op de Grand Canyon

Het is er werkelijk erg mooi

Colorado river

De verschillende lagen

De rand ligt op 7000 feet

dat is ruim 2 km boven zeenivo

Op de North Rim ligt nog sneeuw

Terugweg

Vanaf een uitkijkpunt

It's an animal !

Tsjernobil kraai

Woef !!??

Yabba-Dabba-Doooooo