Fotoverslag

Vragen.......

San Francisco, 8 mei. Bewolkt, 15 ˚C, 119 mls gereden

Echt warm is het niet. En het waait ook nog flink in SF. Maar voor een doe-vakantie is dat nog niet eens zo verkeerd. We moeten op pad om een extra tas te kopen. Jolanda's koffer was op de heenweg al te zwaar en met alle gekochte t-shirts en andere spullen is die er niet lichter op geworden. Maar eerst gaan we op zoek naar een slaapplaats. We hebben geluk (wat je geluk noemt) want voor $ 179,- kunnen we overnachten in het Radisson incl. parkeren en internet. Als dat geen koopje is..... We zitten wel meteen aan Fishermans Wharf. Vanaf het dak van de parkeergarage kijken we uit op Jefferson street. We willen nog wel even de winkeltjes bekijken. We lopen wat rond, gaan naar Boudin en eten Clam Chowder en Rustic Tomato soup. Niet in een kom, maar in een speciaal opengesneden broodje van zuurdeeg. Een lekkernij in SF
Daarna met de tram op weg naar Union Square waar we nog wat kopen in de Apple Store. Dan gaan we via Chinatown (tas gekocht) en Columbus (restaurant gevonden voor vanavond) terug naar het Radisson. We brengen de spullen naar de kamer en gaan weer terug naar Columbus. Daar eten we Italiaans.
We willen het eten wel even laten zakken en wandelen van Columbus naar de Trans America Pyramid. Van daaruit maken we een flinke klim naar Coit Tower op Telegraph Hill. Als we halverwege zijn hebben we een fantastisch uitzicht op het financial district. Wat jammer dat ik mijn camera nu niet bij me heb.
Dan gaan we terug naar het Radisson.


San Francisco, 9 mei. Zonnig, 18 ˚C,

De laatste dag alweer van onze 4 weken Westcoast USA. We worden gewekt door het geblaf van de zeeleeuwen op pier 39. Dat is hemelsbreed maar een paar 100 meter vanaf het Radisson. Vandaag is het shop-till-you-drop dag. We hebben al genoeg spullen gekocht om een extra tas mee te vullen. We gaan ook nog een rondje San Francisco rijden, de 49 mile drive om precies te zijn.
Maar eerst lopen we nog een keer langs de winkeltjes van Fisherman's wharf en kopen bij een 7-11 brood en melk. Dan stappen we in de Magnum, en na een tijdje zoeken zitten we op de juiste route voor de 49 mile drive. We rijden door heel San Francisco en komen op plaatsen waar we nog niet gewest zijn. Langs de kust richting het zuiden, en dan via de Zoo weer terug. Door rustige buitenwijken, prachtige parken. Wat is het toch een mooie stad. Met vriendelijke mensen. Het is er lekker relaxed. Vooral buiten de toeristenzones.
Uiteindelijk komen we terecht in het Japan center, een kleine mall met alleen maar Japanse producten. daar wil ik wel even naar binnen. We zien echte Japanse restaurantjes en winkeltjes met producten waarvan we niet eens kunnen lezen wat ze zijn. Erg sfeervol, vooral de toren op het voorplein.
Dan rijden we nog een keer naar een outlet, en wel in Milpitas. De outlet is enorm, zo groot dat er zelfs een straat naar vernoemd is, de great mall drive. En de prijzen zijn weer en fractie van die in Nederland, als de spullen hier al te krijgen zijn. Mijn creditkaart is volledig versleten. We rijden terug door Silicon Valley. We rijden langs kantoren van o.m. Sandisk en Microsoft.
Om 21:00 uur checken we in bij de Super8 van San Bruno, ongeveer 10 minuten van het vliegveld verwijderd. We moeten supervroeg op en willen niet te lang rijden.

Vandaag hebben we nog 133 mijl gereden. Morgen nog alleen een paar mijl naar het vliegveld. In totaal hebben we dan 6666 mijl gereden. Dat is ongeveer 10.730 km in 4 weken tijd. Vooral de laatste week was erg inspannend met veel auto-uren. Dit kwam mn. door onze reis naar Yellowstone.


San Bruno, 10 mei 12 ˚C,

We zijn vroeg wakker en brengen de Magnum terug naar Dollar. Dan gaan we met de air-train richting de incheck-balie. Als we de koffers wegen blijken deze allemaal te zwaar te zijn. En dit ondanks dat we er in San Francisco nog een tas bijgekocht hebben !!! We hebben ook zoveel spullen gekocht. Maar ja, wat wil je. Alles is er ook super goedkoop. Dan op naar de security check. Er staat een wachtrij door de hele terminal, maar ondanks deze lengte zijn we toch met een 45 minuten bij de gate.
De vlucht naar Newark (New York) vertrekt op tijd. Onderweg hebben we wat turbulentie en in Newark flikkert de piloot de kist op de baan. Letterlijk !!. Hij zal nog wel pissig zijn over zijn start in SFO. Daar wil 1 van de motoren alleen starten met de nodige rookontwikkeling en kerosinelucht. Had-ie hem maar niet moeten laten verzuipen .....Of ligt het misschien toch aan onze extra bagage van 23 kilo?
In Newark drinken we voor de laatste keer koffie bij Starbucks. Dan gaan we naar Gate 120 voor de vlucht naar Amsterdam. Als we daar aankomen kunnen we een latere vlucht nemen. We krijgen dan $ 750,- aan reischeques elk. Die latere vlucht is dan wel pas maandag. En dat vinden we net wat te lang.Helaas, we willen ook wel een keertje profiteren van dit soort aanbiedingen.
De vlucht vertrekt ongeveer een kwartier te laat.

Fishermans wharf

vanaf de parkeergarage

zien we Alcatraz

nog even naar de zeehonden

het zijn er flink meer

dan de vorige keer

en het stinkt er behoorlijk

We eten Chowder bij Boudin

die kennen we al

Studebaker

Lombard street

voorzichtig naar beneden

SF windmill

surfweer

Roadkill ....

Japanse mall

Bootjes met eten

En tot slot de apple-store