Fotoverslag

Vragen.......

Idaho Falls, 4 Mei, Zonnig en licht bewolkt, 14 ˚C.


Het voelt nog een beetje frisjes aan vanmorgen. De Super8 in Idaho Falls bevalt goed en we reserveren nog een extra nacht erbij. dan kunnen de spullen op de kamer blijven staan. De weersverwachting voor Yellowstone is 19 ˚C. En met de korte broek aan vertrekken we naar Yellowstone. De rit er naar toe duurt ongeveer anderhalf uur, dus dat valt wel mee.
Van Idaho rijden we naar de 6e staat van onze reis, Montana. Vlak over de grens ligt Yellowstone. We rijden via de west-ingang (er zijn er 4) en dat is maar goed ook. De andere ingangen blijken nog gesloten. Ongebruikelijk voor deze tijd van het jaar maar de winter is de strengste sinds 15 jaar. Er ligt nog veel sneeuw en de meeste wegen zijn gesloten. Ook de dieren hebben het moeilijk. In de buurt van Old Faithful komen we de grootste kuddes tegen. Maar voor we het park binnengaan drinken we eerst nog koffie in Yellowstone-West, een plaatsje met winkels en motels bij de west-ingang.
Als we het park binnenrijden zien we al meteen een (American) Bald Eagle op zijn nest zitten. We mogen alleen vanaf een afstand kijken, maar toch kunnen we in ieder geval 1 jong zien. De rit gaat verder door het prachtige park. Er lopen nogal wat Elks en Bisons rond. Vaak gewoon op hun dooie akkertje over of langs de weg tussen de auto's door. Er zijn maar 3 wegen open voor het publiek. De rest is nog dichtgesneeuwd. Er zijn dan ook niet veel toeristen in het park.
Eerst rijden we naar de bekendste geiser van het park, Old Faithful. Hij spuit met regelmatige tussenposen ( 90 minuten) en de volgende eruptie wordt bij het infocenter bij de geiser bekend gemaakt. We moeten nog 3 kwartier wachten en gebruiken de tijd om een stukje door het park te wandelen. Er zijn veel heetwaterbronnen en we zien de mooiste kleuren in het water. Als we terug zijn missen we net de uitleg van een van de parkwachters. We gaan zitten en wachten vol spanning af wat er gaat komen. Exact op de minuut komt er beweging in het spul. Alleen doet "old" zijn naam wel erg veel eer aan. Er komt niet veel water uit en door de stoom kunnen we ook niet veel zien. We voelen wel de aarde onder onze voeten rommelen en horen dat ook. Net als bij een kleine aardbeving. Al gauw is hij klaar en gaan we weer op pad, verder door het park. Yellowstone is eigenlijk een oude supervulkaan die meer dan 600.000 jaar geleden ingestort is. Maar door veel gaten en kieren komen er allerlei hete gassen aan de oppervlakte. En die verwarmen op hun beurt weer allerlei verschillende water en modderpoelen. Als we weer verder door het park willen rijden zien we plots wel erg veel mensen naar een bepaalde plek kijken. Dat kan maar 1 ding betekenen : een Beer. En dat klopt. In de verte zien we een bruine beer door de sneeuw sjokken. Achter haar aan 2 jongen, die met elkaar spelen. Hoewel ze ongeveer een km ver weg zijn kunnen we alles goed volgen. Prachtig om te zien. En veel dichterbij hoeft voor ons ook niet. Ik maak er nog een foto van, maar meer dan 2 puntjes zijn daar niet op te zien. Dat is wel jammer. maar wij zin er live bij geweest.
Tegen 6 uur hebben we het grootste gedeelte van de berijdbare wegen gehad en gaat de reis weer terug naar Idaho Falls.


Idaho Falls, Droog, 12 ˚C. 312 mls gereden

Vanavond eten we bij een take-away chinees. Omdat het restaurant bijna sluit kunnen we niet binnen eten, dus dat doen we in de auto. Morgen wordt een lange dag. Er staat een rit van meer dan 9 uur op het programma. En onderweg nog 2 stops.

Roadkill op de voorruit

Onderweg naar Yellowstone

Ingang park

Bisons

en Elk

Smile......

Op z'n dooie akkertje

langs de auto's

Old Faithfull

Volle tribune

Precies om 14:44

Verder onderweg

Geothermische bronnen

Bacterieën

American Eagle