Fotoverslag

Vragen.......

San Francisco, 14 april, Droog en bewolkt, 12 ˚C. 390 mls gereden

Vandaag verlaten we San Francisco en ons Hotel, dat eigenlijk helemaal niet verkeerd was. Hotel Adante ligt 4 blocks van Union square, het winkelhart van SF. De cablecar is vlakbij. Het hotel is Inclusief continental breakfast, gratis internet (heel belangrijk !!). Goed, we gaan op weg naar Dollar om onze huurauto op te halen. De bestelde Dodge Charger is er niet, maar we kijgen in plaats daarvan een hele reeks andere auto's aangeboden w.o. een Sebring cabrio, diverse Jeeps. Uiteindelijk wordt er in een hoek nog een Dodge Magnum gevonden. Dat vinden we ook een vette bak dus die wordt het. Alles in de Magnum en op weg naar Cupertino.
In Cupertino bevind zich het hoofdkwartier van Apple. Ik wil er graag een kijkje nemen. als we er arriveren blijkt er ook een winkel te zijn met alle Apple spullen en ook nog wat leuke hebbedingetjes. Ik koop er een jasje, t-shirt en nog wat andere prullaria. Voor de heb. Je komt er per slot van rekening niet iedere dag.
Vervolgens gaat de weg verder naar Mammoth Lakes. De navigatie verteld dat we er op het eind van de middag zijn. We rijden via plaatsjes als Jackson en Pine Grove dwars door Redneck land. We passeren ranches waar we met gemak zo'n 15 minuten langs af rijden. Sleazy motels overal en sloopauto's liggen her en der door het landschap.
Als we na een paar uur rijden stoppen om een foto te maken bij de staatsgrens van Nevada blijkt het ontzettend te waaien. Hoe verder we rijden, des te erger wordt de wind. Het s goed opletten, want de Magnum wordt alle kanten opgeblazen.
Als we onderweg iets te eten kopen bij een 7-11 worden we geholpen door iemand die goed door kan gaan voor de psychopathische hoofdrolspeler van de een of andere plattelandsthriller. 2 meter lang, klef haar, onverzorgd en hij grijnst af en toe veelbetekenend. Hij blijkt echter supervriendelijk. Of toch niet ???
We rijden langs de noordkant van Yosemite national park door de Sierra Nevada. Het blijkt een aaneenschakeling van adembenemende vergezichten en geweldig mooie natuur. We komen op een hoogte van 9000 ft., iets minder dan 3 km !!!! Er ligt sneeuw en we rijden boven de boomgrens. We komen wel regelmatig andere voertuigen tegen, maar dorpen liggen er niet veel. Ook zijn er grote stofstormen. We rijden zo langs Mono Lake, een meer dat nog maar 1/5 van zijn oorspronkelijke grootte bevat. Rond 19:00 uur komen we aan in Mammoth Lakes. Van daaruit willen we morgen Yosemity bezoeken. Maar dat kan niet. De pas naar het park is gesloten. Eerder deze week was hij nog open volgens de receptioniste van onze motel 6, en we vermoeden dat de storm de oorzaak van de sluiting is.
We nemen een kamer, eten een heerlijke mexicaanse soep bij Roberto's en gaan op tijd naar bed. Hier is geen internet. Normaal bekijken we aan het einde van de dag waar we de volgende dag heen willen, maar dat gaat nu niet.

Onze kamer in Hotel Adante

Het riante uitzicht

En dit is onze huurbak

Een Dodge Magnum Station 2,7

Apple's hoofdkantoor

Cupertino's apple store

binnen

en buiten

Who's your daddy

Een redneck cop vertrouwd het niet

De Sierras

Even stoppen voor een foto

De natuur is adembenemend

De staatsgrens met Nevada

Verder door de Sierras

Mono Lake

Een bord goed gevulde kippesoep