Fotoverslag

Vragen.......

Pasadena, 19 april, Droog en bewolkt, 14 ˚C,

Vandaag verlaten we Los Angeles. In de stad zelf zijn we niet geweest. Volgens onze reisgids is er ook niet erg veel te zien. We zijn er een paar keer langs gekomen op weg naar Universal en Hollywood. De skyline is wel mooi. Maar dat is het dan ook.
Na onze free continental breakfast in de overigens erg nette Super8 van Pasadena gaan we op weg naar het DeLorean motor center in Garden Grove. We willen er even een kijkje nemen, maar er is niemand. We moeten even wachten. Dan komt Dan, Hij laat ons de werkplaats zien. Er staan nog wat sloopauto's en overal liggen onderdelen. Binnen staat een "Back to the Future" Delorean die werkelijk geweldig mooi is. En alles is zelf gebouwd. Hij is bezig met zijn eigen auto om te bouwen. Hij verteld ons ook dat er een Champcar race in Long Beach gehouden wordt vandaag. Na een half uurtje nemen we weer afscheid en gaan op weg naar de Crystal Cathedral.
De Crystal Cathedral is vooral bekend van "The hour of power". Dit is ook wel eens in Nederland op TV. De cathedraal is volledig betaald met gemeenschapsgeld en bestaat uit 10.661 vensters. Van buiten ziet hij eruit alsof hij wel een keer gewassen mag worden. Van binnen is alles anders. Hier staat het grootste orgel ter wereld (70.000 pipes). Je kunt bijna overal naar buiten kijken en de hemel zien. Dichter bij God kun je als Amerikaan niet komen :-)
Als we alles goed bekeken hebben stappen we weer in de auto en willen we op weg naar San Diego. maar onderweg slaan we toch af naar Long beach om de Toyota grand prix te gaan bekijken. En dat blijkt een goede keus. Het circuit ligt aan de Pacific midden in de stad. Het weer wordt steeds beter en de zon schijnt de hele middag. Een flink gedeelte is afgezet voor de race die 3 dagen duurt. We zien een 100 minuten champcar race en 2 Audi's R10 TDI winnen na een erg spannende race. Na afloop willen we nog even genieten van het concert van Pennywise dat op het terrein wordt gehouden. Maar het plein is overvol en we kunnen er niet meer bij. Er is een grote politiemacht op de been. We zijn er van tussen.
We rijden en stuk langs de kust en eten McD. vandaag.

San Diego, 19 april, Droog en bewolkt, 16 ˚C, 304 mls gereden
Daarna gaan we naar San Diego waar we weer een super8 nemen. Twee dingen heb ik onderweg voor het eerst gezien : regen (ongeveer 30 seconden) en een 24 lane highway (2 x 12 inclusief parallelwegen), net voor San Diego. Wat een dag.

BTF DeLorean interieur

BTTF DeLorean

De werkplaats

DeLorean.com Garden Grove

De Crystal cathedral

Dr. Robert Schuller

Het orgel is het grootste ter wereld

10.661 vensters

Long Beach

En wie zien we daar

Mika Salo, ex. formule 1

En wie nog meer..

En nog meer

En nog meer

Ik mag ze zelfs even vasthouden

En Jolanda mag ook iets vasthouden

Druk op de Grid voor de race

En dan wordt er gestart

Kapot ? Dan wordt je gewoon gesleept

Pitstop

Prachtige locatie

Het Hyatt ligt midden op het circuit

Eye in the sky

Truck van de winnaars