Fotoverslag

Vragen.......

San Francisco, 13 april, Droog en zonnig, 26,5 ˚C. 's Avonds Mist en een stuk kouder

Vandaan gaan we fietsen. Het weer is ideaal, al staat er een frisse zeewind ( veel stiff nipples komen ons tegemoet :-) ). We eten toast met jam in het hotel, net als iedere morgen. Het is niet uitgebreid, maar genoeg om de dag mee te beginnen. Dan gaan we met de tram naar Pier 41. We huren een fiets van Blazing saddles . Voor een paar goed gebruikte hybrids moeten we hier maar liefst $ 500,- borg betalen !!! We krijgen uitleg over de route en we gaan op pad.
We fietsen langs het water richting de Golden Gate bridge. Na een paar stevige klimmen komen we op de brug aan en fietsen er overheen. Daarna gaan we een stuk de bergen in en genieten weer van een mooi vergezicht over de brug en de baai. Het is een flinke klim. We stijgen en dalen ongeveer 100 meter, fietsen door een tunnel en gaan op weg naar Sausolito. De groep Diesel had in de 80's een hit met "sausolito summernights". Ik vind het een prachtig nummer en het is geweldig om de plaats nu eindelijk ook een keer zelf te kunnen bezoeken. De tekst klopt redelijk. Het blijkt een prachtige kustplaats waar we een café vinden en ik een Sausolitoburger eet. Daarna fietsen we verder naar Tiburon, ook al weer een bezongen plaats. Onderweg komen we langs een klein redwood woud. De weg leidt trouwens door prachtige buitenwijken. te zien aan het aantal Europese auto's is dit een rijke buurt. In Tiburon zijn we net op tijd voor de boot terug naar Los Angeles. Dat is jammer, want we kunnen er niet echt meer rondkijken. We leveren de fietsen in en ik krijg mijn borg terug (Pffffff, glukkig maar). maar de fietstocht was geweldig, een echte aanrader. Al is het zo'n 40 km naar Tiburon er zitten wel een paar stevige klimmetjes in het traject.
Als we op de boot terug zitten zien we voor het eerst de mist over de bergen de baai in trekken. Binnen 15 minuten is de hele golden gate bridge uit het zicht verdwenen. Er staat inmiddels ook een koude wind en de temperatuur daalt rap. Het heet hier " Natural airconditioning". Ineens draagt iedereen hier handschoenen.
's Avonds gaan we nog een keer met de cable car mee. Het blijft een van de mooiste attracties hier in de stad. We vluchten echter een Starbucks binnen. Ondanks de warme kleren zijn we behoorlijk verkleumd.

de fietstocht

We fietsen langs het water naar de brug

Over de Golden Gate bridge

Over de Golden Gate bridge

We staan in het midden

Ongeveer 67 meter tot aan het wateroppervlak

Het blijft een indrukwekkend gezicht

De omgeving is prachtig

Nee, geen coyotes gezien

Eindelijk in Sausolito

iptcCaption

Onderweg naar Tiburon

De eerste redwoods in Mill valley

Main en Paradise in Tiburon

De winkelstraat is alleraardigst

Terug met de boot

Terugkijken naar Tiburon

En voor ons San Francisco

Mist trekt over de bergen

10 minuten later : Brug weg