Vragen.......

Voordat je vertekt....
*Neem wat Dollars mee. Dan hoef je in de U.S.A. niet meer op zoek naar een pinautomaat. Of je regelt een paar lieve sponsorende schoonouders :-)
*Wij vliegen met Continental Airlines. Niet de allergoedkoopste, maar de vlucht naar New York is zo goed bevallen dat we weer voor deze vliegtuigmaatschappij gekozen hebben. Je kunt er ook sparen met hun eigen Airmiles systeem.
*Op de luchthaven en bij de customs in de U.S.A. wordt steevast naar je verblijfplaats gevraagd. Zorg dat je in ieder geval de eerste nacht een hotel of motel hebt. Het scheelt een hoop vragen, vooral in de U.S.A.
*Om Alcatraz en Universal Studios te bezoeken hebben we alvast kaartjes besteld via internet. Dan scheelt wachten bij de vaak drukke kassa's.
*Plan je reis zelf maar niet te strak. Zo heb je wat speelruimte voor onverwachte mee- of tegenvallers
Onze U.S.A. tips !!!

Autohuur

We hebben een auto gehuurd via internet, een Dodge Charger. Deze halen we pas na 3 dagen verbijf in San Francisco op. Niet alleen willen we de stad graag te voet en met de cable car verkennen, maar parkeren in het centrum van San Francisco is erg duur.
Voor onderweg....
*In San Francisco huren we op zondag een fiets om een toch te maken naar Sausolito en Tiburon. Beter kun je de omgeving niet leren kennen.
*Parkeren is duur in San Francisco. We hebben prijzen gezien van $15 per dag maar ook het dubbele.
*Het is vaak druk bij de beginpunten van de cable car. Je kunt echter overal opstappen. Vaak loont het om een stukje naar de volgende halte te lopen. Koop een 3 dagen kaart. Je kunt dan met bus, tram en cable car mee.
*Eten kun je goed en goedkoop bij een food court in een Mall of gewoon en beetje buiten de touristische zones. In de haven van San Francisco zijn eetkraampjes met vers en betaalbare broodjes.
*Slaapplaatsen zijn er genoeg. Tenzij er ergens een groot evenement in de buurt is. En dan kun je altijd nog verder rijden naar de volgende gemeente.
*Ga het Joshua Tree national park in vanaf de noordkant, vanaf Joshua Tree of 29 Palms. Vooral als je maar weinig tijd hebt.