Fotoverslag

Vragen.......

Phoenix, 24 april, Zonnig en droog. 20 ˚C.

We hebben weer mazzel. Ook deze super8 is heerlijk rustig, we kunnen goed slapen. Hoewel hij toch midden in een drukke buitenwijk van Phoenix ligt. Na het ontbijt gaan we op pad. Vergeleken met de afgelopen dagen (eigenlijk vanaf het begin van onze vakantie) wordt dit een rustige dag. Alleen maar rijden. We gaan op weg naar Flagstaff (maar we stranden straks in Sedona). Alleen niet via de snelweg. Er loopt een route, genaamd "old apache trail" (ook bekend als Highway 80) van Phoenix via Theodore Roosevelt lake naar Jakes Corner. Van daaruit rijden we naar Sedona.
Het eerste stuk gaat over highway 80. Meteen zijn we al bij Goldfield ghost town. We kunnen er gratis in. Alle gebouwen zijn inmiddels van winkeltjes voorzien. Ook hier geldt weer, wil je iets extra's zien dan moeten er weer dollars op tafel komen. We slaan de reptielenshow en de treinrit af en bekijken de oude gebouwen en de overblijfselen van weleer. Na een minuut of 20 rijden we verder.
In Tonto national forest zien we de ongerepte schoonheid van Arizona, alleen deze keer in de bergen. Het grootste deel van Arizona dat we tot nu toe bezocht hebben was redelijk vlak. De natuur is weer adembenemend en verveelt nooit. Halverwege houdt de weg ineens op en rijden we 22 mijl over een soort van zandpad. Dit slingert zich omhoog en omlaag langs de bergen, vaak niet meer dan 1 auto breed. Het gaat allemaal wat langzamer en we moeten goed oppassen. Aan de ene kant berg, aan de andere kant afgrond. En toch is dit een US highway .....Dan staan we ineens aan de Roosevelt dam en hebben we weer asfalt onder de Magnum. Langs de oevers van het meer gaat het verder naar Sedona.
Onderweg stoppen we bij een Starbucks. Ernaast is een visitors centre. En daar krijgen we wel een hele vreemde aanbieding : we mogen een nacht gratis in een cabin op het Sedona Pines resort in Sedona. Het blijkt om een time-share aanbieding te gaan. De adder onder het gras is het verkoopgesprek van 90 minuten de volgende morgen. We zijn verplicht dit bij te wonen. Dit lag eigenlijk niet in de planning, maar een nachtje gratis in een cabin zien we wel zitten. We nemen de aanbieding aan en rijden naar het resort. Als we nu maar lang genoeg nee kunnen zeggen.....


Sedona, 24 april, Zonnig en droog. 17 ˚C. 220 mls gereden

De cabin in Sedona is erg klein, maar wel van alle gemakken voorzien. Op het park zijn veel voorzieningen (waar we uiteraard niet aan toe komen) zoals een zwembad en diverse spa's. Het is nogal koud deze avond en willen nog wel even rondkijken in Sedona en wat eten. Sedona ligt midden in Red Rock state park en overal waar we kijken zien we de Red Rocks boven de stad uitsteken. Wel jammer dat er overal aan de weg wordt gewerkt. Het is er een grote bouwput.

O ja, we hebben inmiddels al bijna 4000 km gereden. En we zitten nog maar op de helft van onze vakantie.......

Sommige nummerplaten zijn te leuk

naar Goldfield ghost town

Waar het hart vol van is

I'm a real outlaw

Een aantal gebouwen zijn helemaal authentiek

Wild west transport

Import

Nog een keer

Naar Tonto national forest

Via Highway 80

22 mijl zandpad

Soms 1 Magnum breed

Lake apache

Roosevelt dam

Sedimentlagen

Roosevelt brug

Red rocks

in Sedona